info@schleidt.nl
035 6472002

Manuele Therapie Mulligan

Afbeeldingsresultaten voor mulligan concept

Manuele Therapie Mulligan is geschikt voor de aanpak van veel klachten aan het bewegingsapparaat, zoals bijvoorbeeld aan knie, enkel, heup, schouder, rug, arm, pols, hand. U kunt zich hebben verstapt of een verkeerde beweging hebben gemaakt. Soms speelt de klacht al jaren, soms pas een paar dagen.

Indien een gewricht niet goed spoort, is er vaak met Manuele Therapie Mulligan veel (en over het algemeen snel) resultaat te behalen.

Afbeeldingsresultaten voor treinrails

De Mulligan-methode is een pijnvrije en veilige methode van mobiliseren van gewrichten; het ontdoet van een zogenaamd ‘sporingsprobleem’.

Als metafoor kunt u hierbij denken aan een niet soepel lopende lade in een kast. Het spoor terugvinden is hier vaak een kwestie van een subtiele aanpassing van de positie van de lade, waarna het openen en sluiten weer zonder frictie kan plaatsvinden.

Door in een menselijk gewricht deze gecorrigeerde beweging pijnvrij in te slijpen wordt het normale bewegingspatroon hersteld. Dit fenomeen leidt vaak tot een snel en blijvend herstel van de gewrichtsfunctie.

De behandeling bestaat doorgaans uit een combinatie van door uzelf uitgevoerde bewegingen met een mobilisatie door onze therapeut die deze methode beheerst; een Certified Mulligan Practioner (CMP).

Een eerder als pijnlijk en/of beperkt ervaren beweging wordt ongestoord en pijnvrij. Deze methode kan prima worden gecombineerd met onze overige methodes van Fysiotherapie & ComplementCare.

Voor meer informatie over het Mulligan Concept of een afspraak, kunt u contact opnemen met Bart Schleidt, CMP :

Telefoon 035 533 44 88  of 0654 950429 .