info@schleidt.nl
035 6472002

Fysiotherapie & ComplementCare

               

Welkom op deze pagina over Fysiotherapie & ComplementCare

Aanleiding voor behandeling met Fysiotherapie & ComplementCare kan bijvoorbeeld zijn pijnlijke of stijve spieren of gewrichten, bewegingsbeperking of spanningsklachten.

Behandelingen met Fysiotherapie en/of ComplementCare zijn vaak gericht op het verminderen/wegnemen van de klachten enerzijds en anderzijds op het voorkomen van soortgelijke problemen in de toekomst.

De fysiotherapie bestaat uit advies/voorlichting en coaching, die u mogelijkheden geeft om de verstorende /belastende factoren te beïnvloeden. Fysiotherapie kan ook bestaan uit maatregelen om het lichaam meer gelegenheid te geven voor natuurlijk herstel; denk bijvoorbeeld aan het gebruik van tape of braces. En oefeningen die u tussendoor of thuis kunt doen om het herstel te bevorderen.

Soms bestaan er klachten naar aanleiding van een vastloper in een gewricht; deze zijn goed te verhelpen met Manuele Therapie Mulligan en/of Manuele Therapie Marsman.

Naast de fysiotherapie bieden wij complementaire methodes gericht op herstellen van de balans in myofasciale ketens (spieren en lichaamsvlies): Bowen-therapie en Emmett-techniek.